Waarom moet CCleaner op de achtergrond actief zijn en kan ik dat voorkomen?

De functie Slim opschonen van CCleaner wordt uitgevoerd als een achtergrondproces (als de functie is ingeschakeld). Slim opschonen controleert de hoeveelheid ongewenste bestanden en gegevens op de pc en waarschuwt u als u een bepaalde hoeveelheid gigabytes kunt opschonen.

Er verschijnen opschoonmeldingen voor Slim opschonen wanneer CCleaner niet geopend is:

Deze functie wordt uitgevoerd als achtergrondproces en zorgt ervoor dat deze meldingen worden weergegeven zonder dat de CCleaner-app geopend hoeft te zijn op het scherm van de pc.

De functie Slim opschonen uitschakelen:

U schakelt Slim opschonen uit door de selectievakjes in het menu Slim opschonen uit te schakelen.

Ga daarvoor naar Opties > Slim opschonen > Instellingen voor Slim opschonen.

Als u Slim opschonen uitschakelt, worden de achtergrondprocessen gesloten en niet meer geactiveerd wanneer u Windows opnieuw start.

Meer informatie over Slim opschonen.

Deze instructies hebben betrekking op CCleaner versie 5.46 en nieuwer. Gebruikt u een andere versie, dan doet u er goed aan CCleaner bij te werken en bovenstaande instructies uit te voeren.