Wat houdt de functie Slim opschonen in?

Slim opschonen maakt het mogelijk automatisch ongewenste bestanden van uw computer te verwijderen. De functie kan u er ook aan herinneren dat handmatig te doen. Dat werkt voor zowel uw besturingssysteem als uw webbrowsers. Bestanden worden automatisch opgeschoond of u wordt eraan herinnerd dat zelf te doen. Zo blijft uw pc steeds netjes.

Daarnaast kunt u met Slim uw onlineprivacy beschermen en de functie zo instellen dat webbrowsers na gebruik telkens worden opgeschoond. Daarbij worden tijdelijke internetbestanden met privacygevoelige gegevens (bijvoorbeeld aanmeldingsgegevens voor onlineaccounts) verwijderd.

Opmerking: Om dat laatste te laten werken moet u opties als Opgeslagen formuliergegevens en Opgeslagen wachtwoorden in Aangepast opschonen selecteren.

Waar kan ik de instellingen van Slim opschonen vinden?

Ga naar Opties > Slim opschonen > Instellingen voor Slim opschonen.

Hoe werkt Slim opschonen en hoe gebruik ik het?

Dat wordt uitgelegd onder Een drempelwaarde instellen voor het automatisch opschonen van ongewenste bestanden en elders op deze pagina.

Opmerking: Browser automatisch opschonen is alleen beschikbaar in CCleaner Professional.

Een drempelwaarde instellen voor het automatisch opschonen van ongewenste bestanden:

Simpel gezegd kan Slim opschonen u eraan herinneren CCleaner te openen wanneer er zich op uw pc een bepaalde hoeveelheid ongewenste bestanden heeft opgehoopt tijdens uw dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse computerwerkzaamheden.

De functie wordt standaard geactiveerd als u met opschonen meer dan 0,5 GB aan schijfruimte kunt vrijmaken in het gedeelte Als opschonen meer ruimte vrijmaakt dan van het venster Instellingen voor Slim opschonen. Bekijk in geval van twijfel de schermafbeelding.

CCleaner Professional, venster Slim opschonen.

Als u het aantal ongewenste bestanden wilt wijzigen dat u Slim opschonen wilt laten vinden in het gedeelte Als opschonen meer ruimte vrijmaakt dan, schakelt u het selectievakje ernaast in of typt u een getal in hetzelfde vak.

Zie onderstaande schermafbeeldingen voor de berichten en meldingen van Slim opschonen en hun betekenis.

Waarschuwing van CCleaner, rode melding met uitleg ernaast

Er verschijnt een rode melding als wordt gedetecteerd dat er meer dan 10% ruimte kan worden vrijgemaakt van de hoeveelheid die u in de instellingen voor Slim opschonen hebt opgegeven.

Waarschuwing van CCleaner, gele melding met uitleg ernaast

Er verschijnt een gele melding als wordt gedetecteerd dat u een hoeveelheid ruimte kunt vrijmaken die binnen de 10% van de opgegeven drempelwaarde valt.

Waarschuwing van CCleaner, groene melding met uitleg ernaast

Er verschijnt een groene melding wanneer Slim opschonen klaar is met opschonen.

Uw webbrowser automatisch opschonen (of dat handmatig doen na een herinnering):

U kunt het gedeelte Browser automatisch opschonen van Slim opschonen zo instellen dat browserbestanden automatisch worden opgeschoond of instellen dat u een herinnering wilt ontvangen zodat u dat handmatig kunt doen met CCleaner. Dat kan overigens ook bij het sluiten van de webbrowser, zonder dat u een specifieke melding ontvangt van Slim opschonen (zie onderstaande schermafbeelding voor de specifieke opties die hiermee te maken hebben).

Venster Browser opschonen met de opties Browser automatisch opschonen en Slim opschonen ingeschakeld

Wanneer u de optie Browser automatisch opschonen inschakelen selecteert, worden de volgende meldingen weergegeven:

Waarschuwing voor Browser automatisch opschonen: Browser gesloten, met uitleg ernaast

Dit venster verschijnt wanneer wordt gedetecteerd dat een van uw webbrowsers wordt gesloten.

Waarschuwing voor Browser automatisch opschonen: Browser opgeschoond, met uitleg ernaast

Nadat een webbrowser is opgeschoond met CCleaner, verschijnt deze melding om te bevestigen dat de opschoonbewerking voltooid is (met vermelding van de ruimte u hebt vrijgemaakt op de computer)