Wat is CCleaner Voor Windows?

CCleaner voor Windows is een programma voor computeroptimalisatie dat is ontwikkeld voor Windows-gebruikers. Hieronder bespreken we vier manieren waarop het programma u kan helpen.

Hardeschijfruimte vrijmaken door digitale “rommel” te verwijderen

CCleaner voor Windows is ontwikkeld om bestanden op te schonen die zich in de loop van de tijd op Windows-computers ophopen, bijvoorbeeld tijdelijke bestanden en verbroken snelkoppelingen. Gegevens van Windows, webbrowsers en diverse apps kunnen hiermee worden opgeschoond. Dat bespaart hardeschijfruimte en helpt de prestaties van uw computer te optimaliseren.

Onze app gaat op zoek naar de bestanden die de meeste ruimte op de harde schijf innemen, spoort dubbele bestanden op (bijvoorbeeld foto’s of schermafbeeldingen) en kan zelfs een volledige harde schijf veilig wissen (als u die bijvoorbeeld wilt verkopen of afdanken).

Uzelf beschermen tegen online-identiteitsdiefstal

De app kan uw browsegeschiedenis wissen en tijdelijke internetbestanden verwijderen met informatie als aanmeldingsgegevens en wachtwoorden. Dat verkleint weer de kans op identiteitsdiefstal, waardoor u zich met een gerust gevoel online kunt begeven.

De stabiliteit van Windows vergroten, de computer sneller laten opstarten en apps verwijderen

U kunt CCleaner ook gebruiken om onnodige vermeldingen in het Windows-register te verwijderen om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem optimaal blijft werken. Met de app kunt u software verwijderen om extra hardeschijfruimte te besparen of aangeven welke programma’s tegelijk met Windows worden gestart. Zo kunt u uw systeem de sporen geven tijdens het opstarten!

Uw software up-to-date en veilig houden (CCleaner Professional)

Met Software bijwerken houdt u de software up-to-date die op uw computer wordt uitgevoerd en die door CCleaner wordt ondersteund. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de betrokken programma’s worden bijgewerkt tot de nieuwste versie. Dat komt de veiligheid ten goede (tenminste, als de makers van deze externe apps de kwetsbaarheden in de beveiliging zelf ook herstellen).