Waarom wordt Chrome niet opgeschoond?

Chrome wordt overgeslagen als er tijdens het opschonen op de achtergrond processen actief zijn die aan deze webbrowser zijn gekoppeld. Dat kan gebeuren tijdens elke opschoonbewerking van CCleaner. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u dit probleem kunt oplossen en ervoor kunt zorgen dat Chrome wel wordt opgeschoond met CCleaner.

Waarom wordt Chrome overgeslagen als het niet eens geopend is?

Dat komt waarschijnlijk door met Chrome verwante achtergrondprocessen die op de pc worden uitgevoerd. Sluit al uw webbrowsers en de eraan gekoppelde processen zodat CCleaner de betrokken bestanden naar behoren kan opschonen.

De instellingen van Chrome zodanig wijzigen dat CCleaner deze browser opschonen:

Chrome heeft een instelling die ervoor zorgt dat de aan de browser gekoppelde achtergrondprogramma's kunnen worden uitgevoerd nadat de browser is gesloten. U schakelt die instelling als volgt uit:

1. Open Google Chrome en klik rechtsboven in de browser op het menupictogram in de vorm van drie puntjes ( ).
  2. Klik op Instellingen (zie hieronder voor de schermafbeelding van het menu).
  3. Schuif omlaag op de pagina Instellingen en klik op Geavanceerd om de pagina uit te klappen.
  4. Schuif weer omlaag op dezelfde (uitgeklapte) pagina.
  5. Klik links op de schakelaar Achtergrondapps blijven uitvoeren wanneer Google Chrome is gesloten om de optie uit te zetten. De schakelaar verandert van blauw in grijs om te laten zien dat de optie is uitgeschakeld.

Nadat u de instelling hebt uitgeschakeld, opent u CCleaner opnieuw om te zien of het probleem hiermee is opgelost. Als het goed is wordt Chrome nu niet meer overgeslagen.

Opmerking: Soms verschijnt dit bericht terwijl CCleaner aan het opschonen is. In de tekst onder de schermafbeelding wordt uitgelegd wat u daaraan kunt doen.

Opmerking: Google Chrome moet worden gesloten om de internetcache te kunnen opschonen. Wilt u dat CCleaner Google Chrome voor u sluit?

Wat doet u als u CCleaner u vraagt of u Chrome wilt sluiten?

Wanneer u dit bericht ziet, klikt u op Ja zodat CCleaner de browser Google Chrome en/of de daaraan gekoppelde processen kan sluiten.

Wat als CCleaner u niet vraagt of u Chrome wilt sluiten?

Als u dit of een vergelijkbaar bericht niet ziet, komt dat waarschijnlijk doordat u de optie Dit bericht niet meer weergeven ooit een keer hebt geselecteerd (zie de schermafbeelding). U kunt deze instelling wijzigen door de standaardinstellingen van CCleaner te herstellen.

Ga naar Opties > Geavanceerd in CCleaner om de meldingen weer in te schakelen.

Opmerking: Als u de standaardinstellingen van CCleaner terugzet, worden alle instellingen hersteld die u in de software hebt aangepast.