Advertenties blokkeren gebruiken in CCleaner Browser

Wat is Advertenties blokkeren?

Advertenties blokkeren helpt voorkomen dat er advertenties worden geladen op de webpagina's die u bezoekt. U kunt daardoor sneller en veiliger browsen. Advertenties blokkeren is standaard uitgeschakeld.

Als u deze functie wilt inschakelen, gaat u naar het   Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Advertenties blokkeren. Deze verandert dan van grijs (UIT) in groen (AAN).

Hoe werkt Advertenties blokkeren?

Advertentiefilters voorkomen dat websites verzoeken verzenden naar externe servers die advertenties en andere inhoud in uw browser downloaden. Telkens wanneer u een website bezoekt, zorgt Advertenties blokkeren ervoor dat het op de website uitgevoerde script wordt gecontroleerd aan de hand van filterlijsten om te bepalen welke content mag worden geladen op de website.

De meeste filterlijsten die worden gebruikt in Advertenties blokkeren, worden onderhouden door een gemeenschap van externe ontwikkelaars die niet aan een bedrijf zijn gebonden.

De sterkte van Advertenties blokkeren aanpassen

U kunt de mate waarin Advertenties blokkeren ingrijpt bepalen door rechts op de adresbalk achtereenvolgens te klikken op het pictogram  Advertenties blokkeren en op  Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwieltje).

De volgende opties zijn beschikbaar:

• Essentieel: alle advertenties die de standaard voor acceptabele advertenties schenden, worden geblokkeerd, inclusief pop-upvensters en filmpjes die automatisch worden afgespeeld.
  • Evenwichtig (aanbevolen): dezelfde advertenties worden geblokkeerd als bij Essentieel, maar ook andere niet-storende advertenties. Zo kunt u sneller en veiliger browsen. Hierbij worden advertenties die handig zijn bij het zoeken online wel weergegeven.
  • Streng: alle advertenties worden geblokkeerd. Het is niet raadzaam deze optie te selecteren want dat kan ertoe leiden dat websites niet goed worden geladen of dat bepaalde websites zelfs helemaal niet meer toegankelijk zijn.

Wat zijn de filterlijsten voor Advertenties blokkeren?

De filterlijsten waarvan Advertenties blokkeren gebruikmaakt, verschillen afhankelijk van de optie die u voor Advertenties blokkeren hebt geselecteerd. Hieronder ziet u welke filterlijsten worden gebruikt voor de verschillende opties:

BESCHRIJVING

ESSENTIEEL

EVENWICHTIG

STRENG

EasyList van uBlock: een blokkeerlijst met URL’s voor Engelstalige websites

Doel: ongewenste content, waaronder afbeeldingen zonder indeling, advertenties, banners en trackers, verwijderen

JA

JA

JA

Acceptable Ads: goedgekeurde content- en advertentie-indelingen

Doel: websites ondersteunen door een aantal niet-storende advertenties toe te staan op de website

JA

NEE

NEE

Lokale lijsten: Uw persoonlijke lijst met websites waarop altijd advertenties mogen worden weergegeven

Doel: de werking van Advertenties blokkeren helemaal naar uw hand zetten

JA

JA

JA

Aangepaste lijsten: Lijst van toegestane zoekpartners

Doel: vertrouwde en niet-storende zoekopdrachtgerelateerde content weergeven tijdens het internetten

JA

JA

NEE

Opmerking: wanneer Advertenties blokkeren is uitgeschakeld, wordt er niet gefilterd en worden de bezochte websites ongemoeid gelaten.

Kan ik voorkomen dat Advertenties blokkeren advertenties op bepaalde websites blokkeert?

Ja. Ga als volgt te werk om op een bepaalde website advertenties altijd toe te staan:

1. Open CCleaner Browser en ga naar de webpagina die moet worden genegeerd in Advertenties blokkeren.
  2. Klik rechts op de adresbalk op het pictogram   Advertenties blokkeren.
  3. Klik op Advertenties op deze website toestaan.

Advertenties blokkeren blokkeert geen advertenties meer tijdens uw bezoek aan deze website.

U kunt Advertenties blokkeren ook onderbreken voor de huidige browsesessie door onderstaande stappen uit te voeren:

1. Klik rechts op de adresbalk op het pictogram   Advertenties blokkeren.
  2. Selecteer de knop Advertenties blokkeren onderbreken en kies een van de volgende opties:
    • Advertenties blokkeren onderbreken op alle websites: tijdens deze browsesessie worden er geen advertenties geblokkeerd.
    • Advertenties blokkeren onderbreken op deze website: tijdens deze browsesessie worden er geen advertenties geblokkeerd op de huidige website.

Met Advertenties blokkeren worden advertenties volgens uw voorkeuren tijdens de actuele browsesessie geblokkeerd. Wanneer u CCleaner Browser sluit en opnieuw start, wordt Advertenties blokkeren hervat en worden er weer advertenties geblokkeerd op basis van de gekozen optie voor Advertenties blokkeren.

CCleaner Browser blokkeert advertenties, verbergt uw identiteit en zorgt ervoor dat websites sneller worden geladen.

Klik hier om CCleaner Browser gratis te downloaden.