CCleaner Professional registreren en activeren

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u uw versie van CCleaner Professional, CCleaner Professional Plus of CCleaner Professional voor Mac registreert.

Daarnaast vindt u hier oplossingen voor problemen die u tijdens het registreren kunt tegenkomen.

Moet ik mijn versie van CCleaner Professional registreren?

Ja. Als u de betaalde functionaliteit van CCleaner Professional wilt gebruiken, bijvoorbeeld de volledige versie van Statuscontrole, moet u het programma hebben geregistreerd met een geldige, actieve licentiesleutel.

Als u CCleaner Professional onlangs hebt aangeschaft en uw versie van CCleaner nog steeds wordt weergegeven als “gratis” of “niet-geregistreerd” (of als u nog meldingen ontvangt dat uw versie is verlopen), moet u CCleaner registreren met de gegevens uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging van Cleverbridge.

Mogelijk hebt u ook een e-mailbericht van ons ontvangen om u eraan te herinneren dat de door u gekochte licentiesleutel nog niet geactiveerd is.

Wat heb ik nodig om me te registreren?

CCleaner moet op uw computer zijn geïnstalleerd en die moet zijn verbonden met internet. Als u al CCleaner 5.46 of hoger voor Windows (of CCleaner 1.16 of hoger voor Mac) gebruikt, hoeft u het niet meer te downloaden. Wanneer u CCleaner hebt geregistreerd en opnieuw hebt gestart, wordt het automatisch bijgewerkt tot de nieuwste versie.

Nuttige koppelingen:

CCleaner is nog niet op uw computer geïnstalleerd:

CCleaner Professional voor Windows downloaden

CCleaner Professional voor Mac downloaden.

U ondervindt problemen bij het downloaden van CCleaner voor Windows:

Hoe kan ik CCleaner downloaden?

U ondervindt problemen met het downloaden van CCleaner voor Mac:

Hoe download ik CCleaner voor Mac?

Daarnaast hebt u uw registratiegegevens nodig: uw naam en uw licentiesleutel. Die hebt u als het goed is na aankoop ontvangen in het e-mailbericht met de bestelbevestiging van Cleverbridge of in ons e-mailbericht met de registratieherinnering. Als u over geen van beide berichten beschikt en u uw registratiegegevens niet kunt vinden, kunt u deze ook onmiddellijk opvragen met ons hulpprogramma voor het opzoeken van licentiegegevens.

Waar voer ik de licentiesleutel in? (CCleaner voor Windows):

Als u CCleaner Professional hebt geïnstalleerd via een van bovenstaande koppelingen of via de downloadknop in het e-mailbericht met de bestelbevestiging, verschijnt er als het goed is een registratievak waarin u uw gegevens kunt invoeren. Als het registratievak niet wordt weergegeven en u uw licentiegegevens niet kunt invoeren, gaat u naar Opties > Over in CCleaner en klikt u op Registreren of Licentiegegevens om uw gegevens in te voeren.

Stel, u voert een nieuwe licentiesleutel in in een exemplaar van CCleaner Professional dat al is geregistreerd. In dat geval ziet u uw oude licentiegegevens op het scherm Licentiegegevens. Die gegevens kunt u bijwerken door te klikken op de koppeling Nieuwe sleutel registreren.

CCleaner Professional, Opties, venster Over, Licentiegegevens

Als u CCleaner Free upgradet naar CCleaner Professional, gaat u naar Opties > Over > Upgraden naar Pro. Dat ziet er ongeveer zo uit:

CCleaner Professional, Opties, venster Over, weergave van venster CCleaner registreren

Als u op dit moment een nieuwere versie van CCleaner gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd uw naam en licentiesleutel afzonderlijk in te vullen. Let er bij het kopiëren en plakken van de licentiesleutel op dat u geen spaties voor of na de sleutel meeneemt.

Het moet er ongeveer zo uitzien:

Scherm Licentiesleutel invoeren – Licentiesleutel ingevoerd zonder extra spaties aan het einde

... en niet zo:

Scherm Licentiesleutel invoeren – Licentiesleutel ingevoerd met extra spaties aan het einde

Waar voer ik de licentiesleutel in? (CCleaner Professional voor Mac):

U kunt uw licentiesleutel als volgt registreren in CCleaner Professional voor Mac:

1. Open CCleaner > klik op Opties > Over
  2. Klik op Registreer of Upgrade naar Pro

Als er al een licentie is geregistreerd in de CCleaner-app, maar u een nieuwe, vervangende licentiesleutel wilt activeren, gaat u als volgt te werk:

1. Open CCleaner > klik op Opties > Over
  2. Dubbelklik op de tekstregel Geregistreerde: [Uw naam]

Wanneer het dialoogvenster Registratie wordt geopend, voert u uw registratiegegevens voor CCleaner Professional of CCleaner Professional Plus in die u vindt in het e-mailbericht met de aankoopbevestiging.

Er verschijnt een foutmelding met de mededeling dat uw licentiesleutel ongeldig is:

Meestal worden registratieproblemen veroorzaakt door typefouten bij het invoeren van gegevens in het registratievenster.  Het is meestal eenvoudiger om de gegevens in het e-mailbericht met de aankoopbevestiging te kopiëren en plakken (Ctrl-C en Ctrl-V in Windows, Cmd-C, en Cmd-V op de Mac) om fouten tijdens het typen te voorkomen.

Voert u uw gegevens toch handmatig in, houd dan rekening met het volgende:

• Het getal 1 (één) komt niet in onze sleutels voor.
  • Hebt u een 1 getypt, verander die dan in de hoofdletter i.
  • Let erop dat de registratienaam in het vak Naam precies overeenkomt met de naam in uw bestelbevestiging. U kunt hier geen e-mailadres invoeren.

Mogelijk stuit u ook op problemen als de volgende:

Zoals hierboven aangegeven kunt u ons hulpprogramma voor het opzoeken van licentiegegevens gebruiken om uw registratiegegevens voor CCleaner op te zoeken, de status van uw licenties of verloopdatums te bekijken of nieuwe downloadkoppelingen op te vragen waarmee u CCleaner op andere computers kunt installeren.

Ga naar het hulpprogramma voor het opzoeken van licentiegegevens

Foutbericht “Kan het registratiesleutelbestand niet opslaan”:

Als dit bericht verschijnt krijgt, betekent dat gewoonlijk dat u CCleaner niet met de juiste machtigingen uitvoert.

In Windows lost u dit probleem op door CCleaner als beheerder uit te voeren. Dat doet u als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram CCleaner
  2. Selecteer Als administrator uitvoeren
  3. Voer uw registratiegegevens opnieuw in in het pop-upvenster

In macOS lost u dit probleem op door CCleaner uit te voeren als sudo.

Dat doet u als volgt:

1. Open Programma’s > Hulpprogramma's > Terminal
  2. Typ:
    • sudo/ applications/ccleaner.app/contents/macos/ccleaner
  3. Druk op Enter/Return > typ het wachtwoord voor uw Mac OS X (u ziet geen tekst wanneer u dit invoert)
  4. Druk nogmaals op Enter/Return. CCleaner nu wordt geopend als Sudo.