Hoe beheer ik mijn CCleaner-abonnement?

Dat kan via het e-mailbericht met de betalingsbevestiging of de CCleaner-app. Dit zijn de twee belangrijkste manieren waarop u uw abonnement kunt beheren. Hieronder wordt daar dieper op ingegaan.

1. Het e-mailbericht met de betalingsbevestiging

Vlak nadat u op onze website een abonnementslicentie hebt gekocht, ontvangt u dit e-mailbericht van onze betalingsprovider Cleverbridge.

In het bericht vindt u informatie over uw aankoop, de abonnementsvoorwaarden en uitleg over de manier waarop u automatische verlenging van uw abonnement kunt voorkomen.

2. De koppeling “Abonnement beheren” in de CCleaner-app:

Ga naar Opties > Info > Licentiegegevens. Op dit scherm in de CCleaner-app vindt u informatie over uw licentie, naast de knop Abonnement beheren.

Klik op de knop Abonnement beheren om uw webbrowser te openen en naar de portaal voor abonnementsbeheer te gaan. Hier vindt u informatie over uw licentie en hebt u de mogelijkheid om uw betalingsgegevens bij te werken of uw abonnement te annuleren.

CCleaner Professional, Opties, scherm Info met het venster Licentiegegevens.

Uw abonnement annuleren:

Ga naar Abonnement beheren en schakel Automatisch verlengen uit.

U kunt uw abonnement annuleren door Automatisch verlengen uit te schakelen.

Opmerking: Wanneer u uw abonnement annuleert, blijft uw licentie actief tot aan het einde van de overeengekomen licentieperiode. Wanneer uw licentie afloopt, wordt u eraan herinnerd dat u uw licentie moet verlengen, maar het bedrag wordt niet automatisch afgeschreven.

U ziet de knop Abonnement beheren niet in CCleaner:

Dit kan om twee redenen gebeuren.

1. U hebt uw Professional-product niet geregistreerd:

Voer uw registratiegegevens voor CCleaner Professional in in de CCleaner-app om uw product te registreren. Ga hiertoe naar Opties > Info > Licentiegegevens > Registreren of Upgraden naar Pro.

2. U bent uw licentiesleutel vergeten of kwijtgeraakt:

Lees dit artikel voor hulp.

CCleaner is geregistreerd, maar de knop Abonnement beheren wordt niet weergegeven:

U hebt geen abonnement voor uw licentie of uw abonnement is geannuleerd. Uw abonnement wordt hoe dan ook niet automatisch verlengd. Wanneer de overeengekomen licentieperiode afloopt, wordt u eraan herinnerd dat u uw licentie zelf moet verlengen, maar het bedrag wordt niet automatisch afgeschreven.

Opmerking: Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen om te waarborgen dat uw abonnementsportal alleen via uw geregistreerde product bereikbaar is. Als uw sessie in het portaal is verlopen, moet u de webpagina sluiten en opnieuw openen via de CCleaner-app. Dit doet u via Opties > Licentiegegevens > Abonnement beheren.