Hoe schakel ik systeembeveiliging in Windows in?

Waarom moet u systeembeveiliging inschakelen?

Door systeembeveiliging in te schakelen, kan de CCleaner-app een extra vorm van back-up maken voor uw stuurprogramma's met behulp van Windows Systeemherstelpunten. Dit betekent dat als u problemen ondervindt nadat u deze hebt bijgewerkt, u de wijzigingen op twee manieren ongedaan kunt maken.

Hoe schakel je systeembeveiliging in?

Start uw Windows-bureaublad en ga naar uw Windows-zoekvak.

Voer "configuratiescherm" in het zoekvak in om het juiste Windows-programma te vinden en start het Configuratiescherm.

Search for Control Panel

Ga naar het zoekvak in het Configuratiescherm en typ het woord 'herstel' in.

Klik op Herstel en volg deze stroom:

Configureer Systeemherstel > Configureer...

Control Panel Home - Advanced recovery tools

System Properties

U zou twee opties moeten zien verschijnen als Systeembeveiliging inschakelen en Systeembeveiliging uitschakelen.

System Protection for Windows (C:)

Als de eerste optie nog niet is geselecteerd in het menu Instellingen herstellen, betekent dit dat uw systeembeveiliging is uitgeschakeld en dat Windows geen systeemherstelpunten maakt. Om dit te wijzigen, selecteert u de tweede optie, Systeembeveiliging inschakelen, zodat Windows herstelpunten op uw pc kan maken.

Opmerking: Systeemherstelpunten kunnen veel ruimte in beslag nemen. Windows ruimt automatisch oude herstelpunten op wanneer dat nodig is om de ruimte op uw schijf te optimaliseren. U kunt Windows vertellen hoeveel ruimte het hiervoor kan gebruiken door de bovenstaande stappen te volgen en Max Space Usage aan te passen. Als u dit rechtstreeks moet beheren, kunt u dit doen in CCleaner: Extra > Systeemherstel.